Anette & Michael resedagbok

Anette & Michael resedagbok

Ingen bra dag

ResedagbokPosted by A & M Repo Sat, July 25, 2015 20:21:49
De vaknade upp av väckarklockan klockan 8 och bestämmer sig för att spara in pengar på frukosten genom att köpa en macka i affären och ta kopp kaffe på fiket. Anette som brukar sköta det franska språket galant drabbas av total blackout inne på cafet. Michael som inte har några kunskaper alls tar över dialogen med damen bakom disken med en blandning av finska och franska så får de 2 koppar kaffe. Hur svårt kan det vara så Michael till Anette. Finnarna gnäller att jag inte säger alla bokstäver och i franskan säger de inte hälften så det blir en bra kombo.

Efter detta stora nederlag för Anette så var det dags att åka kolla på tapeten i Bayeux. På vägen dit lämnades Anettes hoj för däckbyte. Efter alla däckbyte var det dags att åka ner till Juno beach för att se lite av dagen d. När Canadas del var kollad så vad det dags att åka till affären och köpa öl och champagne. Fransmännen serverar 25 cl öl till en dyr peng så man behöver ha lite på rummet innan utgång.
Anette ville inte åka motorväg tillbaka till hotellet utan ville åka längs havet. Det är en sträcka på 70 km och skulle enligt GPS ta ca 1 h 20 min. De skulle precis hinna till affären och handla. Den tog 2 timmar och 40 minuter. Michaels humör var som vanligt när inte något klaffar, röken pös upp på alla sidor på hjälmen.

När de äntligen kom till hotellet var hotellets bar och restaurang stängd så efter en dusch gick de ut för att få lite mat. Mackan de hade ätit till frukost mättade inte längre. Då kom nästa bakslag, köken stänger klockan 10 i detta land. Det fick bli någon öl på stan för att sedan traska hemåt.