Anette & Michael resedagbok

Anette & Michael resedagbok

Dags att lämna

ResedagbokPosted by A & M Repo Wed, July 29, 2015 10:24:02
När Anette drog bort draperiet från fönstret så visste de inte vad som skulle vänta dem med vädret. Det var mulet men det regnade inte. Frukosten avklarades snabbt och nu skall de åka längs franska västkusten till Holland. De hade en snabb diskussion om det var regnställ på eller inte. Diskussion och diskussion är ju frågan, det blev regnställ på, Anette bestämde detta. Etretat var första målet men först skulle det tankas. Michael knappade in på sin GPS närmsta mack. Det var 10 km till den men detta var fågelvägen. Det var 40 km mc väg i en snitthastighet av 40 km /h. När de väl var i väg mot Etretat så började det regna eller var det var. Väl framme i Etretat fick det bli resemöte över en kopp kaffe för det regnade och blåste ordentligt. Efter ett långt möte så bestämdes det att de åker motorväg mot Holland. Det var en upplevelse som inte behöver upplevas igen. Det var blött och stormigt, cyklarna fick lutas mot vinden och ibland flyttades riktningen av vinden. Det fick bli stopp på bensinstationer som hade handtorkar som blåser luft inte de moderna som man stoppar ner händerna i. Anette och michael kunde stå i en halvtimme och torka sina handskar i dessa maskiner.

Efter 40 mil i detta väder gav de upp och tog in på ett motell. Killen som stod i reception som också skulle vara servitör kunde inte ett ord engelska och Anette som verkligen är bäst under press lyckades boka ett rum.

När de väl var klara för att äta sin middag som var det första målet efter frukosten så började servitören med att säga det finns inga förrätter eller efterrätter ni får välja mellan dessa rätter.

När denna pommes frites middag var avklarad så bad Michael att Anette skulle kolla om det fanns internet. Hon vägrade totalt och Michael fick lösa detta själv med den franska han kan ( mao ingenting) men han återkom till bordet och sa att internet är gratuite och lösenordet är wifi.